pátek 6. listopadu 2009

Listopadové rozmary počasí

Píše se něco kolem 6. listopadu a my při pohledu z okna zjistíme, že si z nás počasí nejspíše dělá něco, co se podobá zadní části těla. Všude mokro, kaluže, a plno sraček bahna. Člověk aby chodil po špičkách, nebo si každých třicet vteřin utíral boty od bláta. A to máme prosím LISTOPAD!!!


Co bude v prosinci? A co teprve v lednu býti může? Vzhledem k tomu, že na horách byl už před měsícem metr sněhu a vzhledem k tomu, že v BRNĚ! čtyři dny ustavičně sněžilo, nedivil bych se tomu, kdybych přišel ke dveřím mého domu a nedostal se přes sněhový závěj ani k zámku. Rozmarům počasí se asi nevyhneme. A nebo, žeby, poručímě větru, dešti? To asi né, to přeci umí jen ti občané s kukadly mírně vybočujícími ze své vodorovné osy.


Představte si, že si jedno ráno krásně spíte, probudíte se, nasnídáte, umyjete a vyrazíte vstříct všednímu dobrodružství. Víte přitom, že včera večer bylo krásně jasno, dokonce i teplo, takže nějaká bunda prakticky není potřeba. Z omylu Vás vyvede až otevření těch posledních dveří, směřujících na ulici a pohled na právě projíždějící vůz, kterak čistí chodník zasypaný tím bílým sajrajtem. A co teď? Vrátit se pro oblečení? Tak jako každé ráno ani toto nebylo v tomto ohledu jiné. Přeci všechno je načasovánpo tak akorát, a vrácení se pro bundu by stálo náš drahocený čas. Bohužel. Ale co by na tom bylo, vždyť je jen trošičku zima. A jakoby někdo tušil, že já zrovna dnes nemám bundu, seslal nad Brno pohromu v podobě nehorázné průtrže mračen. Po sněhu zachvíli ani památky. Naopak všude plno vody. A když říkám všude, myslím tím i na mně. Dobrá, opusťme tedy slzy padající na stul, na kterém je rozlité mléko. Když to nejde... Ono bude chvíli pršet, a pak zase z nebe začne padat ta nechutná bílá hmota. Co by na tom bylo, sníh mám celkem rád, jenže, ono už to tak bývá, že když prší, je zem mokrá. A co se stane se sněhem, když bude padat do vody? To asi všichni ví, nehledě na to, že bych si zase musel vzpomenout na to, kterak obtížné je vyšistit od takovýchto omáček části oděvu, hlavně pak boty.


Kdyby to aspoň bylo všechno! Ale to ne. Pochopitelně, podobně jako v Hlavním městě našem znamenají dva centimetry sněhu totální dopravní kolaps, ani zde v Jihomoravské metropoli tomu nebylo jinak. A to, že bydlím na kopci zřejmě nikoho nezajímá. Ten autobus tam pane prostě nevyjede, tak jděte pěšky....



img  img

img  img
6.11.2009 Brno

Žádné komentáře:

Okomentovat